Dr. Oetker Ciasto w proszku Red Velvet 385g

Marka: Dr. Oetker

Dr. Oetker Ciasto Red Velvet 385g

Dostępność w magazynie
Możemy doręczyć do:
2.5.2025
Opcje dostawy
Kod: 24848
zł16,30 zł13,25 bez VAT zł42,34 / 1 kg
Dr. Oetker Ciasto w proszku Red Velvet 385g
Marka: Dr. Oetker

Dr. Oetker Ciasto Red Velvet 385g

NAZWA PRAWNA ŻYWNOŚCI

Ciasto Red Velvet, luźna mieszanka ciastek

SKŁADNIKI

Cukier, MĄKA BIAŁA, SZORSTEK BIAŁY, substancja spieniająca (syrop glukozowy, olej kokosowy, emulgator (esterymono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych z kwasem mlekowym), PROTEINA MLEKA), składnik emulgujący (emulgator (esterymono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych z kwasem mlekowym, estry poliglicerolu z kwasami tłuszczowymi), syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, diwodorofosforan sodu), suszony WHEY, barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza) 0,9 %, aromat, naturalny aromat waniliowy.

ALLERGENY

Zboża zawierające gluten,Jaja i produkty jajeczne,Mleko i produkty mleczne (łącznie z laktozą), MOŻE ZAWIERAĆ: Łubin i produkty z łubinu,Jaja i produkty jajeczne

INFORMACJA ŻYWIENIOWA/JEDNOSTKA

W 100 g produktu: Energia: 1191 kJ/284 kcal Tłuszcz: 14 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g Węglowodany: 34 g - w tym cukry: 23 g Białko: 4,6 g Sól: 0,4 g

DANE ŻYWIENIOWE/PORCJE

Na porcję: Energia: 941 kJ/225 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g Węglowodany: 27 g - w tym cukry: 18 g Białko: 3,7 g Sól: 0,32 g

WAGA/OBJĘTOŚĆ

Waga brutto: 433g

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu!

PRODUCENT

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Republika Czeska www.oetker.cz

REPUBLIKA CZESKA, OETKER LTD.

Opakowanie zawiera. Piec elektryczny: 160°C 30-35 min. 140°C 30-35 min. Piekarnik gazowy. 30-35 min. Szanuj doświadczenie własnego piekarnika podczas pieczenia! 1) Przygotowanie kruszonki: zawartość torebki z mieszanką kruszonki wsypujemy do miski, dodajemy jajka i odmierzoną ilość bitej śmietany. Ubij masę elektryczną ręczną trzepaczką na średniej prędkości do uzyskania gładkiej masy (3 minuty).Wlej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy do ciasta i wstaw do nagrzanego piekarnika. 2. Przygotuj krem. Następnie przeciąć ją wzdłuż raz lub dwa razy. Ostrożnie naciąć wierzch tortu, aby go wyrównać. Odcięty wierzch skórki przełożyć do miski, pokruszyć i odstawić do późniejszego udekorowania tortu. Wypełnij ciasto kremem i rozsmaruj go tak jak lubisz. Wierzch ciasta posypać pokruszonym ciastem i odstawić do lodówki. Rada: Zamiast kwaśnej śmietany można użyć 200 ml bitej śmietany, 200 g świeżego serka śmietankowego lub 250 g mascarpone.

Pochodzenie

Czechy

Parametry dodatkowe

Kategoria: Słodkie wypieki
Waga: 0.385 kg
EAN: 8595072624824

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa