Dr. Oetker Ciasto w proszku Red Velvet 385g
Kod: 24848Gwarantujemy
w całej PL
Import z zagranicy
Dla zarejestrowanych klientów
Opis szczegółowy produktu
Dr. Oetker Ciasto Red Velvet 385g
NAZWA PRAWNA ŻYWNOŚCI
Ciasto Red Velvet, luźna mieszanka ciastek
SKŁADNIKI
Cukier, MĄKA BIAŁA, SZORSTEK BIAŁY, substancja spieniająca (syrop glukozowy, olej kokosowy, emulgator (esterymono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych z kwasem mlekowym), PROTEINA MLEKA), składnik emulgujący (emulgator (esterymono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych z kwasem mlekowym, estry poliglicerolu z kwasami tłuszczowymi), syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, diwodorofosforan sodu), suszony WHEY, barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza) 0,9 %, aromat, naturalny aromat waniliowy.
ALLERGENY
Zboża zawierające gluten,Jaja i produkty jajeczne,Mleko i produkty mleczne (łącznie z laktozą), MOŻE ZAWIERAĆ: Łubin i produkty z łubinu,Jaja i produkty jajeczne
INFORMACJA ŻYWIENIOWA/JEDNOSTKA
W 100 g produktu: Energia: 1191 kJ/284 kcal Tłuszcz: 14 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,1 g Węglowodany: 34 g - w tym cukry: 23 g Białko: 4,6 g Sól: 0,4 g
DANE ŻYWIENIOWE/PORCJE
Na porcję: Energia: 941 kJ/225 kcal Tłuszcz: 11 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,2 g Węglowodany: 27 g - w tym cukry: 18 g Białko: 3,7 g Sól: 0,32 g
WAGA/OBJĘTOŚĆ
Waga brutto: 433g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu!
PRODUCENT
Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Republika Czeska www.oetker.cz
REPUBLIKA CZESKA, OETKER LTD.
Opakowanie zawiera. Piec elektryczny: 160°C 30-35 min. 140°C 30-35 min. Piekarnik gazowy. 30-35 min. Szanuj doświadczenie własnego piekarnika podczas pieczenia! 1) Przygotowanie kruszonki: zawartość torebki z mieszanką kruszonki wsypujemy do miski, dodajemy jajka i odmierzoną ilość bitej śmietany. Ubij masę elektryczną ręczną trzepaczką na średniej prędkości do uzyskania gładkiej masy (3 minuty).Wlej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy do ciasta i wstaw do nagrzanego piekarnika. 2. Przygotuj krem. Następnie przeciąć ją wzdłuż raz lub dwa razy. Ostrożnie naciąć wierzch tortu, aby go wyrównać. Odcięty wierzch skórki przełożyć do miski, pokruszyć i odstawić do późniejszego udekorowania tortu. Wypełnij ciasto kremem i rozsmaruj go tak jak lubisz. Wierzch ciasta posypać pokruszonym ciastem i odstawić do lodówki. Rada: Zamiast kwaśnej śmietany można użyć 200 ml bitej śmietany, 200 g świeżego serka śmietankowego lub 250 g mascarpone.
Pochodzenie
Czechy
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Słodkie wypieki |
---|---|
Waga: | 0.385 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.