Dr. Oetker Czarno białe ciasto kopiec kreta 435g

Kod: 630719
Nowość
Marka: Dr. Oetker
zł16,30
w magazynie
Możliwości transportowe

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Dr. Oetker Czarno białe ciasto kopiec kreta 435g

Opakowanie zawiera: 275g mieszanki na ciasto 100g mieszanki na nadzienie 60g płatków czekoladowych Do tegonależy dodatkowo dodać: Na ciasto: 100g miękkiej margaryny lub masła, 2 jajka (rozmiar M), 75 ml mleka (7 łyżki stołowe) Na nadzienie: 3 banany, 500 - 600 ml schłodzonej śmietany do ubijania, 100ml zimnej wody

Przygotowanie ciasta:

Do miski włożyć mieszankę ciasta, margarynę lub masło, jajka i mleko. Miksuj mikserem elektrycznym, najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Włóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wygładź i upiecz. Czas i temperaturę podano w tabeli. Po upieczeniu oddzielić brzegi formy i pozostawić korpus do ostygnięcia. Regulacja korpusu: Po wystygnięciu oddzielić dno formy i położyć korpus na blasze do ciasta. Za pomocą łyżki wydrąż korpus na głębokość 1/2 cm. Pozostaw ramkę o szerokości 1 cm. Wydrążoną część korpusu grubo pokruszyć w misce.

Przygotowanie nadzienia i dekorowanie ciasta:

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć płaską stroną na wydrążonym korpusie. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę. Umieść mieszankę do napełniania w dużej misce i dodaj odmierzoną ilość wody. Mieszaj przez 1/2 minuty ręcznie trzepaczką. Następnie natychmiast wymieszaj w dwóch etapach z bitą śmietaną i na końcu płatkami czekolady. Masę z bitej śmietany układamy na korpusie w kształcie kopuły do ​​samej krawędzi i posypujemy pokruszonym korpusem. Odstawiamy do stwardnienia w lodówce na około 3 godziny.

Składniki: cukier, MĄKA PSZENNA, płatki czekoladowe 13% (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna słonecznikowa), MLEKO), SKROBIA PSZENNA, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5,5%, emulgator (skrobia ryżowa, emulgator ( estry poliglicerolu z kwasami tłuszczowymi, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitanu)), środki spulchniające (dihydrogedifosforan sodu, wodorowęglan sodu), żelatyna spożywcza, dekstroza, syrop glukozowy, modyfikowana skrobia ziemniaczana, aromat, substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza ). Może zawierać śladowe ilości (LAPINE MĄKI).

Fakty żywieniowe:
Wartości odżywcze na 100ml:
Wartość energetyczna 1605 kj / 379 kcal
Tłuszcze 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3 g
Węglowodany 76 g
w tym cukry 49 g
Białko 6,7 g
Sól 1,50 g

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: