Dr. Oetker Mieszanka do pieczenia piernika 540g

Kod: 602075
Nowość
Marka: Dr. Oetker
zł11,90
w magazynie
Możliwości transportowe

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Pyszny i pachnący piernik. Wystarczy dodać wodę i olej i gotowe! Pieczony piernik pięknie pachnie oryginalnym połączeniem cynamonu, anyżu, goździków, kolendry i kopru włoskiego. Pachnąca i przyjemna dla oka pyszność z szybkim i prostym przygotowaniem, oto Perník Dr. Oetkera. Łącząc unikalną recepturę wysokiej jakości składników i dodając tylko wodę i olej, możesz łatwo i szybko samodzielnie przygotować tradycyjne pierniki. Ta nowoczesna metoda domowego wypieku to doskonała gwarancja sukcesu. Polecamy dekorację ciemnym lub jasnym Dr. Oetkera i posypać migdałami lub kokosem. Pysznie smakuje również z domowym dżemem.

Opakowanie zawiera: 540g mieszanki do przygotowania ciasta do tego dodajemy: 400ml wody 120ml oleju (12 łyżek)

Wszystkie rodzaje piekarników nalezy dobrze rozgrzać przed pieczeniem! Piekarnik elektryczny: 165°C 40 - 50 min. Piekarnik z termoobiegiem: 155 °C 40 - 50 min. Piekarnik gazowy: średni poziom 40 - 50 min. Podczas pieczenia szanuj doświadczenie z własnym piekarnikiem!

Przygotowanie:

1. Zawartość torebki z ciastem wsypać do miski i dodać odmierzoną ilość wody i oleju. Dla poprawienia smaku możemy dodać 2-3 łyżki miodu. Wszystko dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką lub ubij mikserem ręcznym na gładką masę.

2. Należy wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką blachę (30 x 40 cm) i upiec.

Czas i temperaturę pieczenia podano w tabeli. Jeśli chcemy mieć pewność, że piernik jest dobrze upieczony, wbijamy szpikulec w środek ciasta. Jeśli ciasto się do niego nie przykleja, piernik jest gotowy.

3. Po wystygnięciu upieczonego piernika możemy posmarować dżemem i udekorować według własnej wyobraźni orzechami, kokosem.

Porada: Piernikowe plastry z jabłkami  Przygotuj ciasto piernikowe zgodnie z instrukcją. Do ciasta dodać 2 łyżki rumu i 300 g obranych i grubo startych jabłek. Dokładnie wymieszać. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze wg tabeli przez około 40 minut. Po upieczeniu pierniki odstawiamy do ostygnięcia, wlewamy Dr. Oetkera i pokroić w plastry.

Składniki: Mąka pszenna, cukier, dekstroza, substancje spulchniające (diwodorodifosforan sodu, wodorowęglan sodu), przyprawy piernikowe, karmel instant, mąka łubinowa, mleko w proszku, sól, stabilizator (karboksymetyloceluloza) ALERGENY Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)

Fakty żywieniowe:
Wartości odżywcze na 100ml:
Wartość energetyczna 1089 kj / 259 kcal
Tłuszcze 8,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 42 g
w tym cukry 15,7 g
Białko 4 g
Sól 0,3 gr

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: