Dr.Oetker Ciasto kopiec kreta 410g

Kod: 07209
Marka: Dr. Oetker
zł16,30 zł39,76 / 1 kg
w magazynie
Możliwości transportowe

Dr.Oetker Ciasto kretowe 1x410g

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Dr.Oetker Ciasto kretowe 1x410g

NAZWA PRAWNA ŻYWNOŚCI

Ciasto kretowe 410 g, luźna mieszanka ciast

SKŁADNIKI

Cukier, MĄKA BIAŁA, płatki czekoladowe (cukier, miazga kakaowa, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, masło kakaowe, emulgator (lecytyny)), MĄKA BIAŁA, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych z kwasem mlekowym, estry poliglicerolu z kwasami tłuszczowymi, syrop glukozowy, MLEKO SUSZONE, stabilizator (difosforan sodu)), dekstroza, żelatyna jadalna, substancje spulchniające (diwodorofosforan sodu, wodorowęglan sodu), modyfikowana skrobia ziemniaczana, aromat, sól jadalna, substancja zagęszczająca (karboksymetyloceluloza). Papierowe płatki śniegu z wafli: skrobia, modyfikowana skrobia kukurydziana, aromat, substancje słodzące (sacharyna i jej sól sodowa, acesulfam K)

ALLERGENY

Zboża zawierające gluten,Mleko i produkty mleczne (łącznie z laktozą), MOŻE ZAWIERAĆ: Jaja i produkty jajeczne

INFORMACJA ŻYWIENIOWA/JEDNOSTKA

100 g Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia : 1327 kJ,Wartość energetyczna : 317 kcal,Białko : 3,8 g,Węglowodany : 24,7 g, w tym cukry : 14,4 g,Tłuszcz : 19,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 11,9 g,Błonnik : 0,9 g,Sód : 0,2 g,* ciasto przygotowane według przepisu z margaryną, mlekiem półtłustym (zawartość tłuszczu 1,5%) i bitą śmietaną (zawartość tłuszczu 33%),** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal

DANE ŻYWIENIOWE/PORCJE

w 1 porcji á 68 g Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia : 916 kJ,Wartość energetyczna : 219 kcal,Białko : 2,6 g,Węglowodany : 17,0 g, w tym cukry : 10,0 g,Tłuszcz : 13,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 8,2 g,Błonnik : 0,6 g,Sód : 0,1 g,* ciasto przygotowane wg przepisu z margaryną, mlekiem półtłustym (zawartość tłuszczu 1,5%) i bitą śmietaną (zawartość tłuszczu 33%) ,** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal (%**) Średnia zawartość składników odżywczych w produkcie gotowym*,Średnia,wartość energetyczna : 11 %,Białko : 5 %,Węglowodany : 6 %, w tym cukry : 11 %,Tłuszcz : 19 %, w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 41 %,Błonnik : 2 %,Sód : 4 %,* ciastko przygotowane według przepisu z margaryną, mlekiem półtłustym (zawartość tłuszczu 1,5 %) i bitą śmietaną (zawartość tłuszczu 33 %),** z zalecanego dziennego spożycia w oparciu o średnie dzienne spożycie energii 2000 kcal.

WAGA/OBJĘTOŚĆ

Waga brutto: 461 g

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu!

PRODUCENT

Dr.Oetker s.r.o., Americká 2335, 272 01 Kladno, Republika Czeska www.oetker.cz

REPUBLIKA CZESKA, OETKER LTD.

Opakowanie zawiera: Na ciasto: 100 g miękkiej margaryny lub masła, 2 jajka (rozmiar M), 75 ml mleka (7 łyżek stołowych) Na nadzienie: 3 banany, 500-600 ml schłodzonej bitej śmietany, 100 ml zimnej wody Przed pieczeniem dobrze rozgrzać wszystkie piekarniki! Piec elektryczny: 170 °C 35 - 40 min. 150 °C 35 - 40 min. Piekarnik gazowy: średni 35 - 40 min. Szanuj doświadczenie własnego piekarnika podczas pieczenia! 1) Przygotuj ciasto Do miski włóż masę na ciasto, margarynę lub masło, jajka i mleko. Wymieszać elektrycznym mikserem ręcznym, najpierw na najniższym, a następnie na najwyższym ustawieniu przez około 3 minuty. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, wygładzić i upiec. Czas i temperatura podane są w tabeli. Po upieczeniu zdjąć brzegi formy i pozostawić do ostygnięcia. 2. Za pomocą łyżki wydrążyć ciasto na głębokość 1/2 cm. Pozostawić obręcz o szerokości 1 cm. Wydrążoną część skórki z grubsza pokruszyć w misce. 3. Przygotowanie nadzienia i dekoracja tortu Obierz banany, przekrój je na pół wzdłuż i ułóż płaską stroną do góry na wydrążonym cieście. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Mieszankę do nadzienia przełożyć do dużej miski i dodać odmierzoną ilość wody. Mieszać przez 1/2 minuty ręcznie za pomocą trzepaczki. Następnie natychmiast dodać bitą śmietanę w dwóch etapach, a na koniec wiórki czekoladowe. Na wierzchu ciasta ułożyć nadzienie z bitej śmietany w kształcie kopuły aż do krawędzi i posypać pokruszonym ciastem. Zostawić w lodówce na około 3 godziny do zastygnięcia.

Pochodzenie

Czechy

Parametry dodatkowe

Kategoria: Słodkie wypieki
Waga: 0.41 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: