Dr.Oetker Sypka mieszanka na czekoladowe muffiny 300g

Kod: 617475
Nowość
Marka: Dr. Oetker
zł11,90
w magazynie
Możliwości transportowe

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Sypka mieszanka do przygotowania muffinek czekoladowych z kawałkami czekolady.

Wystarcza na 10 muffinek.

Proste i szybkie przygotowanie, wystarczy dodać wodę, olej i jajka.

Do każdego opakowania dołączone są papierowe foremki na muffinki.

Jeśli tak jak my jesteś miłośnikiem muffinek, nie wahaj się! Pyszne czekoladowe babeczki Dr Oetker zadowoli kubki smakowe nawet największych smakoszy.

Z mieszanki Dr. Oetkera bardzo prosto.

Doskonała przekąska dla dzieci w szkole lub dla dorosłych do kawy!

Dr. Czekoladowe Muffinki Oetker z pewnością staną się ulubionym deserem w Twoim domu.

 

Opakowanie zawiera: 300 g mieszanki do przygotowania ciasta 10 papierowych kubeczków należy dodać do tego: 110 ml wody (11 łyżek) 40 ml oleju (4 łyżki) 1 jajko (rozmiar M)

Wszystkie rodzaje piekarników należy dobrze rozgrzać przed pieczeniem! Piekarnik elektryczny: 180°C 15 - 20 min. Piekarnik z termoobiegiem: 160°C 15 - 20 min. Piekarnik gazowy: średni stopień 15 - 20 min. Podczas pieczenia szanuj doświadczenie z własnym piekarnikiem!

Przygotowanie:

1. Umieść 10 papierowych kubków na blasze do pieczenia.

2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do miski, dodaj wodę, olej i jajka. Za pomocą trzepaczki lub drewnianej łyżki wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

3. Za pomocą dwóch łyżek stołowych napełnij ciastem papierowe foremki (około trzech czwartych) i upiecz. Czas i temperaturę pieczenia podano w tabeli. Upieczone muffiny odstawić do ostygnięcia i podawać w papierowych kubeczkach.

Wskazówka: Muffiny marmurkowe (20 szt.) Kupimy 2 x Muffiny Dr. Oetker: 1x Babeczki z kawałkami czekolady klasyczne (jasne). 1x Muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady. Przygotuj oba ciasta zgodnie z instrukcją. Napełniać babeczki na przemian jasnym i ciemnym ciastem i widelcem formować marmurkowy wzór. Pieczemy wg tabeli.

Składniki: mąka pszenna, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, kawałki czekolady 6,0% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat), fruktoza, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, diwodorodifosforan sodu), sól, stabilizator ( karboksymetyloceluloza) ALERGENY Zboża zawierające gluten MOŻE ZAWIERAĆ: Jaja i produkty jajeczne

Fakty żywieniowe:
Wartości odżywcze na 100ml:
Wartość energetyczna 1269 kj / 301 kcal
Tłuszcze 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 45,4 g
w tym cukry 25,1 g
Białko 5,7 g
Sól 0,68 g

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: