Dr.Oetker Tort paryski 550g

Kod: 18960
Marka: Dr. Oetker
zł19,72 zł48,10 / 1 kg
w magazynie
Możemy doręczyć do:
7.10.2022
Możliwości transportowe

Mieszanka do przygotowania tortu paryskiego

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Składniki
Mąka pszenna, Cukier, Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, Kawałki czekolady 7% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator (lecytyny), aromat) - kraj pochodzenia Niemcy, substancje spulchniające (diwodorodifosforan sodu, wodorowęglan sodu), sól jadalna , Błonnik, Aromat

Może zawierać śladowe ilości mleka, jajek i mąki łubinowej.

Wartości odżywcze

w 100 g w 1 porcji do 90 g (% **)
Informacje żywieniowe w gotowym produkcie: *
Wartość energetyczna 1298 kJ 1168 kJ
310 kcal 279 kcal 14%
Tłuszcz 15,4 g 13,9 g 20%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,6 g 10,4 g 52%
Węglowodany 38,0 g 34,2 g 13%
w tym cukry 31,9 g 28,7 g 32%
Białko 4,8 g 4,3 g 9%
Sól 0,27 g 0,24 g 4%
* ciasto przygotowane według instrukcji z 2 jajami i 500 ml bitej śmietany
** referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

Zawartość opakowania:
450g mieszanki na korpus
100g mieszanki na krem ​​paryski


Do tego potrzebujesz dodatkowe składniki:
Do ciasta: 260 ml wody, 30 ml oleju (3 łyżki), 1-2 jajka (rozmiar M)
Do kremu: 400-500 ml śmietany

Rozgrzej piekarnik przed pieczeniem!
Piekarnik elektryczny: 150°C 35-40 min.
Piec na gorące powietrze: 130°C 35-40 min.
Piec gazowy: średni stopień 35-40 min.
Podczas pieczenia szanuj swoje doświadczenie z własnym piekarnikiem!
Polecamy okrągłą foremkę do ciasta Ø 26 cm.

1. Przygotowanie kremu
Wsyp zawartość mieszanki do garnka i dodaj śmietanę , stale mieszając doprowadzić do wrzenia i gotuj przez minutę. Zdejmij z ognia, lekko ostudzić, następnie wstaw do lodówki i pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 3 godziny. Najlepiej pozostaw krem ​​na noc do ostygnięcia.


2. Przygotowanie korpusu
Wlej zawartość mieszanki do miski i dodaj wodę, olej i 1 lub 2 jajka. Ciasto wymieszaj drewnianą łyżką lub trzepaczką, aż do gładka. Wlej ciasto do wypełnionej mąką tortownicy, wstaw do piekarnika. Czas pieczenia i temperatura podane są powyżej.


3. Dokończenie ciasta
Pozostaw upieczone ciasto do ostygnięcia, a następnie przekrój je raz wzdłuż. Schłodzony gotowy krem ponownie ubij mikserem na średnim poziomie ubijania. Dolną część korpusu wypełnij połową kremu, następnie przykryj go górną częścią korpusu, potem wypełnij wierzch i brzegi korpusu resztą kremu.

WSKAZÓWKA:
Ciasto można ozdobić czekoladą lub dekoracją Dr. Oetker. Do ciasta możemy również dodać pokrojone banany, które kładziemy na spodzie korpusu pod krem.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu!

Parametry dodatkowe

Kategoria: Słodkie wypieki
Waga: 0.41 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: