Drożdże żytnie Dr.Oetker 1x15g

Kod: 29300
Marka: Dr. Oetker
zł4 zł400 / 1 kg
w magazynie
Możliwości transportowe

Dr.Oetker Rye Sourdough 1x15g

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

NAZWA PRAWNA ŻYWNOŚCI

Zakwas żytni, suszony. Nadaje chlebowi doskonały, lekko kwaskowy smak i aromat.

SKŁADNIKI

Produkty z młyna żytniego, kultury starterowe.

ALLERGENY

Zboża zawierające gluten, MOŻE ZAWIERAĆ: łubin i jego produkty

INFORMACJA ŻYWIENIOWA/JEDNOSTKA

Energia: 952 kJ /230 kcalTłuszcze: 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 14 g w tym cukry: 1,2 gBiałko: 16 gSól: 0 g

DANE ŻYWIENIOWE/PORCJE

Nie jest wymagany prawnie

WAGA/OBJĘTOŚĆ

Waga brutto: 16g

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu!

PRODUCENT

Dr.Oetker, s.r.o., Americká 2335 Kladno, ZIP: 27201, Republika Czeska, www.oetker.cz

REPUBLIKA CZESKA, OETKER, LTD.

Do pieczenia domowego chleba na zakwasie i ciastek, na 500g mąki. W misce wymieszać 150g mąki żytniej, 350g mąki pszennej zwykłej, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę cukru, 1 opakowanie drożdży Dr.Oetker i 1 opakowanie zakwasu Dr.Oetker. Stopniowo dodawać 400ml letniej wody, wyrobić gładkie ciasto i dokładnie zagnieść. Przykryj ciasto ręcznikiem do herbaty i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po wyrośnięciu ciasto jeszcze raz wyrobić i przełożyć do formy (10 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować powierzchnię wodą, posypać nasionami lub kminkiem i przekroić nożem wzdłuż. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 220°C. Następnie zmniejszamy temperaturę do 190°C i pieczemy przez kolejne 30 minut. Wyjmij chleb z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Instrukcje, jak ożywić suszony zakwas i ciekawe przepisy na zakwasie można znaleźć na stronie www.oetker.cz.

Pochodzenie

Czechy

Parametry dodatkowe

Kategoria: Mieszanki do wypieku chleba
Waga: 0.01 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: