GRIZLY Rodzynki Jumbo Naturalne 500g

Kod: 403120
Nowość
Marka: Grizly
zł18,20
w magazynie
Możliwości transportowe

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

GRIZLY Rodzynki Jumbo Naturalne 500 g

W 100 g rodzynek znajduje się około 70 g węglowodanów. Cukry składają się głównie z fruktozy i glukozy. Wino gronowe lub rodzynki w porównaniu z innymi rodzajami owoców mają wyższy udział glukozy, dlatego indeks glikemiczny rodzynek jest wyższy – średnio osiąga wartość IG 65. Oznacza to, że poziom cukru we krwi stosunkowo szybko wzrasta po ich zjedzeniu. Rodzynki zawierają zarówno błonnik rozpuszczalny, jak i nierozpuszczalny, który korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego i zapobiega częstym chorobom cywilizacyjnym.

Rodzynki najczęściej stosowane są jako dodatek do słodkich potraw (kasze, płatki, budynie), w wypiekach (ciasta, pasty). Znajdziemy je w musli, mieszankach zbożowych, batonach musli. Ich przyjemny smak wykorzystywany jest do przyrządzania sosów, rzadko także do dań rybnych i mięsnych. Rodzynki są doskonałe w słodkich napojach i likierach alkoholowych. Zaleca się moczyć rodzynki w wodzie przez 1-2 godziny przed użyciem. Pęcznienie osłabia zawartość cukru i całkowitą energię. Rodzynki to doskonała alternatywa dla naturalnego słodzika.

Aby zapobiec nadmiernemu wysychaniu rodzynek, korzystne jest przechowywanie ich w hermetycznych pojemnikach i przechowywanie w niższych temperaturach. Jeśli rodzynki są starsze, zawarte w nich cukry krystalizują. Krystalizacja nie zmienia jednak ich wartości odżywczej. Kryształy można rozpuścić zanurzając rodzynki w dowolnym płynie (gorąca woda, mleko, alkohol, sok owocowy).
Składniki: rodzynki, olej słonecznikowy
Wartości odżywcze na 100g:
Wartość energetyczna 1264 Kj / 302 kcal
Tłuszcze 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 59,2 g
Białko 3,4 g
Sól 0,01 g

 

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: