Krem z oryginalnych karmelowych herbatników Lotus do smarowania naleśników, wafli, gofrów, chleba itp.
Herbatniki Lotus swoją karierę rozpoczęły w 1932 roku w Belgii. Rodzinna piekarnia Boone – ów wyrabiała je według sekretnego przepisu i oferowała na lokalnym rynku. Dzisiaj Lotus Bakeries to duże przedsiębiorstwo kultywujące tradycję i poszerzające asortyment o nowe produkty.
Kremy na bazie ciasteczek to dość nowy pomysł piekarni Lotus. Wymyślone w 2007 roku podbijają kubki smakowe zakochanych do tej pory w klasycznych karmelowych herbatnikach. Nie zawierają sztucznych barwików, utwardzonych tłuszczów, wzmacniaczy smaków oraz produktów poddanych modyfikacjom genetycznym. Stanowią alternatywę dla innych smarowideł oraz łączą to, co w kremach najlepsze – uniwersalność oraz tradycyjny smak ciasteczek Lotus.
W odróżnieniu od wersji podstawowej, krem Crunchy charakteryzuje się dużą zawartością pokruszonych ciastek. Tekstura tego produktu jest zwarta i chrupiąca. Krem idealnie sprawdza się na ciepłym toście, klasycznej kajzerce, croissancie, na naleśniku, na racuszkach, gofrach, ciasteczkach, herbatnikach, krakersach, z owocami, z lodami, z biszkoptem (może tort?) a nawet z makaronem mniam mniam :D Stosujcie wszędzie tam gdzie macie ochotę. Jest to uniwersalne smarowidło, które z powodzeniem zastąpi lub będzie współgrać z kremem czekoladowym, dżemem czy masłem orzechowym.
Polecamy!
SKŁADNIKI
ciastka karmelowe 65% masy. (mąka PSZENNA, cukier, oleje i tłuszcze roślinne (palmowy i rzepakowy), syrop cukrowy, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), mąka SOJOWA, sól kuchenna, cynamon), olej rzepakowy, cukier, emulgator (lecytyna SOJOWA), regulator kwasowości ( kwaśna cytryna)
ALERGENY
Zboża zawierające gluten, Soja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)
FAKTY ODŻYWCZE / JEDNOSTKA
w 100g Wartość energetyczna 572 kcal, Tłuszcze 35,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g, Węglowodany 58,8 g, w tym cukry 36,2 g, Błonnik 0,9 g, Białko 3,4 g, Sól 0,62 g
Waga: 380g