Mieszanka do pieczenia chleba orkiszowego 1kg

Kod: 113209
Nowość
zł9
w magazynie
Możliwości transportowe

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Mieszanka do pieczenia chleba orkiszowego 1kg

Mieszanka na chleb razowy orkiszowy, gotowa mieszanka do pieczenia z drożdżami na 2 chleby orkiszowe razowe po 750g każdy.
– Nasza 1kg mieszanka do pieczenia chleba firmy Küchenmeister z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i razowej
mąka żytnia z drożdżami, solą i suszonymi drożdżami orkiszowymi.
- Łatwe w przygotowaniu, na pewno działa! Po prostu dodaj wodę.
– Pełnoziarnisty orkisz ma wysoką zawartość białka i zawiera ważny błonnik i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.
Nadaje się również do przygotowania w piekarni – zobacz przepis.

Składniki

Mąka orkiszowa pełnoziarnista (80%), mąka żytnia pełnoziarnista (9%), suszone drożdże orkiszowe (mąka orkiszowa,
otręby orkiszowe naturalnie fermentowane), sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodan potasu), cukier trzcinowy suszony
drożdże, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.

Instrukcje pieczenia

Zagnieść 1 kg mieszanki chlebowej z 660 ml letniej wody przez około 10 minut na elastyczne ciasto.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. Oprószonymi mąką rękami uformuj chleb lub bułki i wyrabiaj
ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wylać ciasto do natłuszczonej formy. Pozostaw w ciepłym miejscu
zakwasie na 30-45 minut. Posmarować powierzchnię wodą, zrobić nacięcia pośrodku i piec w piekarniku nagrzanym do 230°C.
(piec konwekcyjny 210°C). Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę o 30°C.

Czasy pieczenia:
1 bochenek z 1 kg masy do pieczenia: 45 - 60 min.
1 bochenek 500 g mieszanki do pieczenia: 40 - 50 min.
Bułki: 15-25 minut.

Jak to działa w piekarni chlebowej:
Najpierw dodaj do wypieku 650 ml wody (20 - 25°C), a następnie 1 kg mieszanki chlebowej.
Uruchom program pieczenia (nie program pełnoziarnisty)

 

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: