Mieszanka do pieczenia chleba z pestkami dyni i drożdżami 0,5 kg

Kod: 107628
zł7 zł12,73 / 1 kg
w magazynie
Możemy doręczyć do:
10.10.2022
Możliwości transportowe

sypka mieszanka chlebowa - z pestkami dyni i drożdżami 0,5 kg

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Mieszanka do pieczenia chleba z pestkami dyni i drożdżami 0,5 kg

Upiec 750 g chleba z jednej mieszanki.

Instrukcja pieczenia w piekarniku:
Zagnieść 500g mieszanki chlebowej i 350ml letniej wody w robocie kuchennym najpierw powoli, a następnie z maksymalną prędkością, aż ciasto oddzieli się od brzegów pojemnika. Nie jedz surowego ciasta. Następnie pozostaw pod przykryciem do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie rękami posypanymi mąką formujemy bochenek lub ciasto, wkładamy do wytartej foremki lub blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj wilgotną ściereczką, przechowuj w ciepłym miejscu, jeśli objętość nie wzrośnie znacząco (ok. 30-45 minut) w zależności od temperatury. Powierzchnię ciasta można drobno pokroić i upiec w piekarniku nagrzanym do 230°C (piekarnik z termoobiegiem 210°C) przez 10 minut wraz z żaroodpornym pojemnikiem z wodą. Następnie obniżyć temperaturę do 190°C (piekarnik z termoobiegiem do 180°C) i piec przez kolejne 45-60 minut. Czas pieczenia ciast to 15-25 minut.
 
Instrukcja pieczenia w domowej piekarni:
Najpierw 340ml (20-25°C) letniej wody i 500g mieszanki chlebowej włożyć do formy w piekarni, ustawić program na łączny czas ok. 2,5-3 godziny. Po programie potrząśnij foremką i pozostaw do ostygnięcia. WSKAZÓWKA: Po ostatnim wyrabianiu ciasta otwórz pokrywę piekarni i zdejmij haczyki do wyrabiania ciasta.
 

Składniki: mąka pszenna 69%, mąka żytnia 18%, pestki dyni 5%, drożdże suszone (żytnie), sól jadalna jodowana (sól jadalna, jodan potasu), drożdże suszone, dekstroza, mąka słodowa (jęczmienna, pszenna), cukier trzcinowy, środek zakwaszający: kwas jabłkowy, modyfikator mąki: węglan wapnia i kwas askorbinowy. Produkt może zawierać liście, soję, łubin, mleko i jajka.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Mieszanki do wypieku chleba
Waga: 0.55 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: