Mieszanka do pieczenia chleba z pestkami dyni i drożdżami 0,5 kg

Kod: 107628
zł8,40 zł15,27 / 1 kg
w magazynie
Możemy doręczyć do:
9.2.2023
Możliwości transportowe

mieszanka chlebowa sypka - z pestkami dyni i drożdżami 0,5 kg

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni i drożdżami 0,5 kg

Z jednej mieszanki wypieka się 750 g chleba.

Instrukcja pieczenia w piekarniku:
W robocie kuchennym zagnieść 500g mieszanki chlebowej i 350ml letniej wody, najpierw powoli, potem na najwyższych obrotach, aż ciasto oddzieli się od brzegów miski. Nie należy jeść ciasta na surowo. Następnie pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie oprószonymi mąką dłońmi uformować w bochenek lub ciasto, umieścić w wysmarowanej tłuszczem blaszce lub wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć wilgotnym ręcznikiem do herbaty i przechowywać w ciepłym miejscu, aż objętość wyraźnie wzrośnie (ok. 30-45 minut), w zależności od temperatury. Powierzchnię ciasta można drobno pokroić i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 230°C (piekarnik z gorącym powietrzem 210°C) przez 10 minut, razem z naczyniem żaroodpornym z wodą. Następnie zmniejsz temperaturę do 190°C (180°F) i piecz przez kolejne 45-60 minut. Czas pieczenia ciasta to 15-25 minut.
Instrukcja wypieku w domowej piekarni:
Najpierw do formy w piekarniku wlewamy 340ml (20-25°C) letniej wody i 500g mieszanki chlebowej, ustawiamy program o łącznym czasie ok. 2,5-3 godzin. Po zakończeniu programu wytrząsnąć z formy i pozostawić do ostygnięcia. PORADA: Po ostatnim ugniataniu otworzyć pokrywę piekarni i wyjąć haki do ugniatania.

Składniki: mąka pszenna 69%, mąka żytnia 18%, pestki dyni 5%, zakwas suszony (żytni), sól jodowana (sól kuchenna, jodan potasu), drożdże suszone, dekstroza, mąka słodowa(jęczmienna, pszenna), cukier trzcinowy, zakwaszacz: kwas jabłkowy, spulchniacz mąki: węglan wapnia i kwas askorbinowy. Produkt może zawierać list, soję, łubin, mleko i jajko.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Mieszanki do wypieku chleba
Waga: 0.55 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: