Mieszanka do wypieku chleba wieloziarnistego 1kg

Kod: 1084
zł11,40 zł11,40 / 1 kg
w magazynie
Możemy doręczyć do:
30.1.2023
Możliwości transportowe

Mieszanka do pieczenia chleba wieloziarnistego 1kg.

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Mieszanka do pieczenia chleba wieloziarnistego 1kg

Upiecz chleb, jak u piekarza, we własnym domu... Odpowiedni dla domowych piekarzy, 320ml wody + 500g mieszanki (1 opakowanie jest na 2 bochenki)

Składniki Mąka pszenna pełnoziarnista (72%) Płatki owsiane (5%), mąka żytnia (5%) Nasiona słonecznika, nasiona lnu Suszony rozczyn żytni Sól jodowana Drożdże suszone, mąka słodowa, ekstrakt słodowy glukoza Regulator kwasowości: octan sodu Kwas: Kwas jabłkowy Błonnik i minerały 100 g tej mieszanki zawiera pieczywo średnio: Energia: 1493 kJ = 354 kcal Białko: 13,8 g Węglowodany: 58,5 g (w tym cukry: 1,0 g) Tłuszcz: 5,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g) Błonnik: 8,0 g Sód: 0,78 g.

 Zawartość 1/2 opakowania wsypać do miski
    Dodaj 320 ml ciepłej wody o temperaturze około 36 stopni
    Zmiksuj, aż wszystkie składniki się połączą - około 3-4 minuty (najlepiej za pomocą robota kuchennego).
    Pozostawić ciasto pod przykryciem na 30 minut
    Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy
    Pozostawić w ciepłym miejscu na +/- 45 minut (ciasto powinno podwoić objętość) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 220-230 stopni Celsjusza.
    Pieczemy przez 10 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i kontynuujemy pieczenie przez około 30 minut.
    Po wyjęciu z piekarnika posmaruj wierzch chleba wodą.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Mieszanki do wypieku chleba
Waga: 1 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: