Nutella Krem orzechowo-czekoladowy 3kg

Kod: 31329
zł119,40 zł39,80 / 1 kg
w magazynie
Możemy doręczyć do:
30.1.2023
Możliwości transportowe

Nutella 3kg maksymalnie 6 sztuk na klienta

 

Informacje szczegółowe

Wszystko w magazynie

Gwarantujemy

+10 000 punktów sprzedaży

w całej PL

Towary ekskluzywne

Import z zagranicy

Program bonusowy

Dla zarejestrowanych klientów

Opis szczegółowy produktu

Krem orzechowo-czekoladowy przygotowywany z najlepszych orzechów laskowych i ziaren kakao

Masa netto: 3000g

Nutella to słodki krem z orzechami laskowymi. Jego smak i konsystencja przypomina nugat. Nutella jest wykonana z cukru, oleju roślinnych, palonych orzechów laskowych, kakao, mleka w proszku, lecytyny i waniliny.

Składniki: cukier, olej palmowy, orzechy laskowe (13%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4%), mleko odtłuszczone w proszku (6,6%), serwatka w proszku, emulgator: lecytyny (soja); wanilina.

Cukier. Nutella® zawiera cukier buraczany i/lub rafinowany cukier trzcinowy, w zależności od lokalizacji miejsca produkcji. Rodzaje cukrów można orientacyjnie podzielić następująco: 75% cukier buraczany, 25% rafinowany cukier trzcinowy.

Olej z owoców palmy oleistej. Znany powszechnie jako olej palmowy, jest pozyskiwany poprzez wyciskanie miąższy owoców olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis), który rośnie w obszarach okołorównikowych. Jest to owoc tropikalny o czerwonawym kolorze i wielkości dużej oliwki.​

Orzechy laskowe.  Są owocami leszczyny pospolitej (Corylus avellana) – drzewa, które cieszyło się dużą popularnością już dziesiątki wieków temu. W czasach starożytnego Rzymu, zwyczajem było wręczanie leszczyny, która miała przynosić szczęście. Podobnie było w przypadku Francji, gdzie roślina służyła jako prezent ślubny i symbolizowała płodność.

Kakao. Czy wiedziałeś, że kakao (Theobroma cacao) oznacza „pożywienie bogów"? Aztekowie uważali drzewo kakaowca za świętą roślinę. Mimo że pewnym jest, że Theobroma cacao pochodzi z Ameryki Południowej, drzewo to jest obecnie uprawiane w rejonach tropikalnych na całym świecie.

Odtłuszczone mleko w proszku oraz serwatka w proszku.

Lecytyna. Jest naturalnym emulgatorem,  otrzymywana z nasion soi lub słonecznika.

Wanilina syntetyczna. Aromat identyczny do naturalnie występującego w wanilii.

Wartość energetyczna w 100 g: 544,00 kcal,

Białko w 100 g: 6,00 g,

Węglowodany w 100 g: 57,30 g,

Tłuszcz w 100 g: 31,60 g.

Zawiera orzechy laskowe.

Zawiera mleko.

Może zawierać śladowe ilości innych orzechów. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i produktów zbożowych zawierających gluten.  Może zawierać śladowe ilości soi i produktów .

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kremy
Waga: 3 kg

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: